Marlborough Tiles

Groot-Brittannië

De geschiedenis van Marborough tiles gaat terug naar 1936. Toen besloten twee leraressen met het beschilderen van tegels. Zij richten het bedrijf Packard&Ord op. In 1936 vestigden ze zich in Barnfield Marlborough. Ze werden echter gedwongen te stoppen in 1940. Na de oorlog in 1945 was Miss Packard echter te oud om terug op te starten en verkocht haar aandeel door aan Hugh Robb de grootvader van de huidige eigenaar Jamie Robb.

De naam van het bedrijf veranderde naar Ord&Robb. Ze specialiseerden vooral in Majolica Painting. Nadien startte het bedrijf naast beschilderde tegels voor haarden met het maken van complete haarden. Ze verhuisden in 1955 naar Elcote Lane Marlborough. In 1961 na de pensionering van Miss Ordkomt het bedrijf volledig in handen van de familie Robb. In 1970 neemt de volgende generatie het heft in handen. Men installeert Italiaanse productielijnen om de capaciteit te verhogen.

Midden jaren 80 wordt ook Engeland overstelpt met goedkopere Spaanse en Italiaanse tegels en moet het bedrijf zichzelf heruitvinden. Men start met de productie van geglazuurde terracotta tegels. In 1998 komt Jamie Robb aan het hoofd van het bedrijf. Vanaf worden nieuwe mooie hedendaagse wandtegels ontwikkeld. Marlborough staat garant voor unieke artisanaal geglazuurde tegels uit het hogere gamma. Prachtige hand beschilderde tegels zijn mogelijk.

  • Marlborough maakt onderdeel uit van de Carobati collectie
  • Toonzaal stalen en panelen beschikbaar in onze Handmadeshop
Bezoek onze showroom
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal