Keramische tegels zijn erg multifunctioneel en kunnen worden gebruikt voor een heel assortiment aan verschillende toepassingen.

Ze zijn populair door hun duurzaamheidonderhoudsvriendelijkheid en eindeloze mogelijkheden qua stijl. Keramische tegels zijn ook makkelijk te combineren in verschillende designs en stijlen.

Keramische tegels

Wat is een keramische tegel?

Een keramische tegel bestaat uit fijngemalen klei en mineralen. Deze worden geprest en gebakken op hoge temperatuur waardoor de tegels zeer stevig worden. Dit type tegels wordt, in tegenstelling tot natuursteen, gemaakt door de mens. Volkeramische tegels zijn verkrijgbaar in een natuurlijke gres of een geglazuurde gres (gres procelanico). De tegels hebben een basis van witte klei.

De keramiek wordt op extreem hoge temperatuur gebakken (+/- 1300°C).  Daardoor worden ze sterk en krijgen ze enkele interessante eigenschappen: ze worden vorstbestendig, schokbestendig, krasbestendig en bestendig tegen chemische aanslag. Bovendien zijn de tegels ook kleurvast. Deze tegels zijn dus erg geschikt voor blootstelling aan verschillende omstandigheden en u kunt ze bijna overal plaatsen, ook in de tuin of op uw terras. U kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken, maar ook als wand- of vloertegel.

Geglazuurde tegels komen voor in twee versies, mono- of bicottura. Monocottura tegels zijn geschikt als vloertegel of als wandtegel. Bij monocottura worden de tegel en het glazuur samen in één maal gebakken. Bicottura tegels worden alleen maar gebruikt als wandtegel. Bij bicottura gebeurt de productie in 2 fases. Eerst wordt de tegel gebakken en vervolgens de glazuurlaag.  Over het algemeen zijn geglazuurde tegels minder slijtvast en zijn ze afhankelijk van hun waterabsorptie niet geschikt om buiten te gebruiken.

De voordelen van keramische tegels

 • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk, zeker met de juiste onderhoudsproducten
 • Hygiënisch en gemakkelijk om schoon te maken in tegenstelling tot bijvoorbeeld parket of tapijt
 • Keramische vloeren zijn ideaal voor uw badkamer en keuken omwille van de hygiëne
 • De tegels zijn beschikbaar in verschillende formaten
 • Beschikbaar in een ruime keuze aan kleuren, prints en designs
 • Perfect te combineren met vloerverwarming
 • Ze kunnen binnen gebruikt worden of buiten als terrastegel (enkel volkeramische terrastegels)
 • Geschikt voor zowel particuliere woningen als commerciële gebouwen (winkels, burelen, horecazaken, …)
 • Een voordelige prijs die past binnen alle budgetten
 • Een warme en aangename uitstraling
 • De tegels zijn kleurvast, krasvast, vorstbestendig en schokbestendig

De meest geschikte keramische tegel?

Wij helpen u graag verder! Ons gamma aan keramische vloertegels en wandtegels is enorm. In onze voorraad vindt u keramische tegels van verscheidene gerespecteerde Europese merken en producenten.

Carobati staat voor tegels van topkwaliteit aan correcte en eerlijke prijzen. Ons aanbod is dan ook erg ruim. Bij ons vindt u zeker een tegel naar uw smaak!

Stijlen keramische tegels

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in een breed spectrum aan stijlen en designs. Dankzij de moderne productieprocessen zijn de mogelijkheden in keramische tegels bijna eindeloos. We kunnen zowel de vloertegels als de wandtegels produceren in allerlei kleuren en formaten. Bovendien kunnen de tegels ook voorzien worden van een print.

U kunt een keramische tegel dus makkelijk en zorgeloos implementeren in iedere look of stijl en in allerlei designs. En daar hoeft u niet voor in te boeten op het gebruiksgemak en de vele voordelen die deze tegels te bieden hebben.

Ontdek de verschillende mogelijkheden:

Bezoek onze showroom in Antwerpen

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden.

Contacteer ons voor meer informatie!

Plan nu uw bezoek
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal