Terrazzo tegelsGranito of terrazzo tegels zijn een ideale tegel die u zowel binnenshuis als buitenshuis kunt gebruiken. Deze populaire samenstelling van cementtegels met daarin stukjes natuursteen verwerkt, passen perfect in erg veel verschillende soorten ruimtes en de terrazzo tegel kent dan ook vele toepassingen.

Doordat ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, is het mogelijk om een stijl of design makkelijk van het terras naar de woonkamer door te trekken.

Bij Carobati vindt u een ruime keuze aan terrazzo en granito tegels. Alle producten in onze collectie zijn van top kwaliteit en ze zijn verkrijgbaar aan een voordelige, eerlijke prijs.

Wat zijn terrazzo of granito tegels?

Deze tegels hebben hun benaming te danken aan het Italiaanse woord terras. De benaming vind zijn oorsprong terug uit het feit dat in de vijftiende eeuw, toen Venetiaanse arbeiders de afgekeurde resten van marmergroeves gebruikten om de terrassen rond hun huizen te plaveien.

In het begin werd de resten van marmer vaak bij het bouwen van kerken in de betonnen vloeren gestort. Door slijtage werden de stukjes marmer uiteindelijk zichtbaar. Dat effect was zo mooi dat men een nieuwe werkwijze begon te hanteren. Men ging de vloer vanaf het begin al polijsten om het mooie effect meteen te kunnen zien.

Vandaag de dag worden terrazzo en granito tegels machinaal geslepen. Onze terrazzo tegels bestaan uit 2 lagen. De onderste laag of legzijde is samengesteld uit cement, met stukjes porfier of kwarts. De bovenste laag of slijtlaag bevat gekleurd cement met korrels graniet, marmer, granulaten of andere korrels zoals glas. Deze korrels worden in het cement gedrukt en later worden de tegels gepolijst. Afhankelijk van het type marmer dat vermengd wordt in de tegels, is ook de slijtweerstand hoger of lager.

Terrazzo tegels krijgen verschillende benamingen door het feit dat er andere types natuursteen in verwerkt zijn. Zo bevatten granito tegels granietkorrels of granulaten. Terrazzo kan dan weer een verscheidenheid aan steenkorrels bevatten. De tegels worden altijd vervaardigd uit een combinatie van cement met natuursteenkorrels. Daarom worden ze ook geregeld natuursteencomposiettegels genoemd. De tegels zijn gemiddeld zo’n 3 cm dik.

Voordelen van Terrazzo vloertegels

Terrazzo vloertegels zijn een ideale tegel om te gebruiken voor vloeren. In deze toepassing zien we ze dan ook het vaakst terugkomen. Het plaatsen van deze tegels als vloerbekleding biedt erg veel voordelen:

  • Enorm hard en slijtvast
  • Makkelijk schoon te maken
  • Houdt geen vuil vast
  • Behoudt er lang de natuurlijke kleurschakeringen
  • Neutraal en vertrouwd
  • Erg duurzaam
  • Variaties in kleur en formaat
  • Verschillende types en tinten verkrijgbaar
  • Afgewerkt met verschillende soorten natuursteen korrels

Toepassingen van Granito tegels

Dit type tegels heeft een erg breed toepassingsgebied, doordat ze zo slijtvast zijn. Meestal worden ze gebruikt voor de vloer. We zien terrazzo vloertegels vaak in openbare gebouwen, winkels, en horecazaken omwille van hun duurzame karakter en interessante kwaliteiten.

Ook in privé woningen zijn ze erg populair. Plaatst u vandaag granito tegels? Dan mag u er zeker van zijn dat ze er binnen 30 jaar nog exact hetzelfde uit zien!

Compacte terrazzo tegels

Compacte terrazzo tegels worden geproduceerd met een speciale triltechniek waardoor de samenstelling een stuk compacter wordt. Deze tegels hebben geen aparte onderlaag nodig en ze kunnen dus dunner gemaakt worden.

Op zoek naar de ideale tegel? Ontdek rustig ons uitgebreid aanbod vloertegels, online of kom een keer langs in onze ruime toonzaal om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Onze medewerkers helpen u graag verder met hun expertise en persoonlijk advies.

U kunt ook steeds contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek onze showroom in Antwerpen

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden.

Contacteer ons voor meer informatie!

Plan nu uw bezoek
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal